Har du hørt om den nye morgenmads dille: ”Overnight oats”?
Vi ved det jo godt. Sund mad og især sund morgenmad er godt for fysikken – men faktisk også for psyken. Der er bare de der morgener, hvor alt går for hurtigt…
Overnight oats er genialt. Du laver din egen lækreste, sund morgenmads snack allerede aftenen før, og passer derved både på din sundhed OG din psyke.
Følg med:
Kort fortalt og ganske simpelt, så er det havregrød der laver sig selv, imens du sover.
Ingredienser:
50g. Grovvalsede havregryn
50g. mælk
1 spsk. Yoghurt
1 spsk. Chiafrø
Alle ingredienserne kommes i en beholder med tætsluttede låg, stilles i køleskabet natten over, næste morgen skal du blot røre grøden godt rundt, og så er morgenmaden klar.
Ovenstående er grundfundamentet. Det, der gør det lækkert, er de forskellige toppings, man kan toppe grøden med.
Grøden kan nydes med en topping af müsli. Du kan bl.a. bruge: Nødder, rosiner, tørret frugt, kanelsukker, æbler mandler, jordbær, hindbær, banan, solbær m.v.
Du kan tilsætte lidt sirup eller honning, hvis du ønsker den lidt sødere:)
God appetit
P.S Find meget mere OPPE-energi på min instagram HER
Kom med op i tankerne hver morgen via mit selvkærligheds boost – GRATIS. Tilmeld dig KLIK her
16 kommentarer på “Ny morgenmads dille”
Uhm jeg er også fan af køleskabsgrød!
Kalorier?
Overnight oats indeholder i alt 194 kalorier / 812 KJ
Jeg elsker overnight oats
Har noget lækkert protein pulver som jeg også kommer i, det mætner så dejligt
Mmm. Putter du toppings på lige før den skal spises? Eller afhænger det af hvilken topping det er?
Det afhænger meget af hvad det er… Frisk frugt putter jeg først på lige inden:)
Kan man mon bruge rugflager og skal der yoghurt i? Er bare ikke fan af surmælksprodukter…
Mvh Kristina
Det der er det skønne ved denne overnight “havregrød” er at du kan gøre stort sted hvad du vil. Smag og behag er forskellig.
Jeg eksperimenterer mig frem, for st få lige præcis den grød, der passer mig. Så prøv og se hvad der sker, hvis du bruger rugflager og ikke surmælksprodukter.
Rigtig god fornøjelse.
Kærligst Mette
Super – jeg er nødt til at prøve.
Tusind tak for svar og rigtig god dag.
Kh Kristina
Surmælksprodukter er ikke nødvendigt. Jeg har forsøgt mig med både mælk og mandelmælk (hver for sig) uden yoghurt, og det bliver også rigtig lækkert.
Mvh
Thomas
Tak for indspark, Thomas. Lyder også spændende med mandelmælk, der har jeg ikke så stor erfaring med.
Ha’ en dejlig dag.
Mvh Kristina
Kan man lave den så den kan holde flere dage? Og i så fald, hvor mange dage?
Hilsen fra Tanja
Sådan har man lavet morgenmad i Schweiz i mange år. Man kan nøjes med at tilsætte vand.
Jep smager superskønt og ja rugflager kan fint bruges osse sammen med chiafrø – skyr, mælk, mandelmælk, soyamælk mmm kun fantasien sætter grænser og man kan lave den så konsistensen passer til ens temperament – min favorit topping er skønne frisk appelsiner med groftskårne mandler uuhhmm
Det ser godt ud. Jeg vil da helt klar prøve selvom jeg ingen problemer har om morgen med tilberedning.
Jeg prøvede den forleden, men den var helt tør om morgenen. Hvad gør I så, for at få den til grød?