Skribent: Agna Johannesen
OPPE-teorien er sikkert allerede en stor del af din hverdag.
Men er maden, du spiser, også tænkt ind?
De 3 OPPE-madnøgler
Du kan bruge de 3 OPPE-madnøgler til din ernæring, så du kan leve oppe i alle “afdelinger” af livet.
Nøgle 1:
Hvilken glæde/OPPE-følelse giver maden dig allerede inden, du spiser det? Måske mærker du glæde, føler du dig oppe, mærker du nydelse ved, det er kvalitetsmad eller begynder tænderne at løbe i vand?
Nøgle 2:
Nydelse og glæde mens du spiser. Føler du dig oppe? Taler maden til alle dine sanser – dufter, smager og ser godt ud (er det æstetisk anrettet og er farverne flotte)?
Nøgle 3:
Nydelse og glæde efter. Føler du dig stadig oppe? Har du energi til at gøre det, der gør dig glad? Føler du dig let og er maden let at fordøje?
Prøv at lægge mærke til disse 3 parametre den næste uge. Du kan også skrive dine typiske måltider ned og gennemgå de 3 OPPE-madnøgler for hvert af dem.
Jeg vil sige at dine måltider skal som udgangspunkt være oppe både før, under, efter, du har spist.
Er de ikke det, så juster dig frem. Fx større/mindre portion, flere grøntsager, proteiner.
Find din formel på OPPE-mad. Hold det let og hold dig nysgerrig
Engang imellem kan man så bevidst vælge at spise noget, der falder udenfor de 3 OPPE-madnøgler.
Men så vælg det med omhu!
Med et OPPE-blik på det.
Kærlige oppe-hilsner fra:
Agna Johannesen
Kandidat i Folkesundhed & psykoterapeut
P.S Find meget mere OPPE-energi på Mettes instagram HER
Kom med op i tankerne hver morgen via mit selvkærligheds boost – GRATIS. Tilmeld dig KLIK her